2011. március 31., csütörtök

Befoglalva - heliotrop és türkinit

Több ásvány befoglalását kérték. Ez a műfaj még nem egészen az enyém, de azért próbálkozom. Valahogy a méretekkel van problémám. Nekem túl nagy, azt hiszem... Na, és az eredmény...., hát van még mit tanulnom, meg szoknom a méreteket.




2011. március 18., péntek

Kraszna - Kedvenc csere-bere


Elkészültem a Kraszna medálom mintájával, melyet többen is kértetek. Nem volt kis munka: 6 oldal, 11 rajz - magyarázattal, egy átnézeti rajz és 4 kép. Na, de nem sajnáltatni akarom magam…. Sokat gondolkodtam, hogy hogyan is adjam át Nektek.

Azon is többet gondolkodtam, hogy oly sok mintát találunk ki, olyan sokat kapunk innen-onnan, fűzünk, próbálkozunk, de majdnem mindenkinek van 1-2 mintája, ami a szívéhez legközelebb áll, amit többször elővesz, több variációban megfűz. Szeretném, ha megmutatnátok, elküldenétek nekem ezeket a mintákat. Pontosabban csere-berét ajánlok, azaz, ha elkülditek nekem kedvenc mintátokat, akkor cserébe névre szólóan megküldöm a Kraszna medálom mintáját pdf. formátumban. A minta lehet bármilyen, saját kreáció, bárhonnan kapott, internetről letöltött, újságból való, régi és új, bármilyen ékszer, vagy gyöngyből készült tárgy, egy a lényeg: A kedvenced legyen! Az sem baj, ha nem nyomtatott, hanem "csak" kézzel írt-rajzolt a minta. Tehát csak egy a lényeg: A kedvenced legyen! Várom kedvenceiteket!!!

Mail-címem a "Magamról" végén!

I'm ready with the guide for my pendant, Kraszna, which was requested by many of you. It wasn't easy: 6 pages, 11 drawings, the explanations, 4 pictures and an overview. I'm not complaining, just want to make it fair.
So, I was thinking how to release it to you, since it's my favorite one. You might also have a special pendant. A pendant which you lace again and again, for which you have more variants. The one, closest to your heart.
I'd like to offer an exchange for you: if you send me your favorite pendant, I will send Kraszna to you. It doesn't matter whether new or old, from magazine or own creation, written by hand-made scratch, or digital fancy guide. The point is, that it has to be your favorite.

Aki már megfűzte: Magdi, Gabi, Liza, Jutka, Vadalma, Barbara, Cimbilimbi, BéKata, Gabesz, Csiki mama, Erika

Köszönöm lányok!

2011. március 15., kedd

Medálok üvegből és drótból

Szeretek egyszerre több dolgot is művelni, és a maga módján mindegyiket nagyon élvezem. Elkészült a következő adag üvegékszereim, melyek közül mát többnek is új tulajdonosa van. Persze nem mindig mindegyik sikerül tökéletesen, de azért megpróbálom a legtöbbet kihozni belőlük. Ilyen kicsit rosszul sikerült a csíkos medál, így kapott egy kis ezüstdrót "támogatást", és máris nekem tetszővé vált. És ha már elővettem a drótjaimat, gyorsan tekergettem egy free form medált. Erre is régóta készültem, és most nagyon-nagyon tetszik.




2011. március 12., szombat

Üvegecskék megint

Az Ajándékblogon korábban Bodzsi üvegékszer tanfolyamát nyertem. Gondoltam, hogy most magamnak készítek egy tavaszi szettet. A szett ugyan elkészült, de egy kedves kolléganőm már el is kunyizta.

2011. március 3., csütörtök

Ezüstfehér Kraszna

Talán már unjátok, de én még mindig élvezem. :)
Szülinapi ajándék lett ez a fánkos Kraszna, remélem, hogy tetszett a megajándékozottnak (kolléganői ajándéka lett)!
Boldog szülinapot Csilla!


A medál-akasztót Cseresznyevirág mintája alapján készítettem. Köszönöm Veronika!